Legenes krig

Legenes_krig_Kvamme70

I anledning av at regissør Elsa Kvamme har fylt 70 år i år viser Vega Scene et retrospektiv av noen av hennes filmer. Se hele programmet HER.

Visningen introduseres av journalist, dokumentarist og forfatter Odd Isungset.

Hvordan var det å gå tilbake til medisinstudiet med bevisstheten om at kjente professorer hadde vært med på å utvikle Hitlers raseteorier?

Slutten på nazi-regimet var også slutten på de største raseeksperimentet i menneskehetens historie. Noen skulle utryddes, andre dyrkes fram. Elsa Kvammes far Elling var en av dem som høyst ufrivillige ble en del av dette eksperimentet. I denne dokumentaren inviterer hun ham på en reise tilbake til KZ Buchenwald. Hvordan var det å gå tilbake til medisinstudiet med bevisstheten om at kjente professorer hadde vært med på å utvikle Hitlers raseteorier? Og er det elementer fra den nazistiske propagandaen som vi kan kjenne igjen i diskusjonene rundt økonomi og helseprioriteringer idag?

Legenes krig fikk Gullstolen som beste dokumentar ved Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2011, og ble nominert til Amanda-prisen for beste dokumentarfilm i 2011.

Lengde: 52 min

CREW

Regissør: Elsa Kvamme
Manus: Elsa Kvamme
Foto: Nils-Petter Lotherington
Klipp: Are Syvertsen, Erland Edenholm
Lyddesign: Bernt Syvertsen
Produsent: Alert Film

Nasjonalitet
Norge