Einars forsvinningsnummer

Einars_forsvinningsnummer_Kvamme70

I anledning av at regissør Elsa Kvamme har fylt 70 år i år viser Vega Scene et retrospektiv av noen av hennes filmer. Se hele programmet HER.

Filmen introduseres av Daniel Ask, styreleder i Prostatakreftforeningen.

Einars forsvinningsnummer er en roadmovie om de psykiske konsekvensene av å leve med en alvorlig sykdom og Einars strategier for å stimulere det som fortsatt er friskt.

I 2007 fikk psykolog Einar Lunga diagnosen prostatakreft med spredning. Han trodde han ikke hadde lenge igjen, men så skrev han en sang om at man kan gå seg fra alle sykdommer. Selv om han ikke kan flykte fra sykdommen, har «forsvinningsnumre» ut på lange pilegrimsvandringer i Spania og på Vestlandet hjulpet ham til å komme nærmere seg selv og sine livstemaer, og alle følelsene som kommer når man balanserer på livets ytterpunkter.

«Pasienten, psykologen, vandreren Lunga setter ord på det mentale kaos som sykdommen og behandlingen av den har utløst. Han er klok, modig og trassig. Tre uvurderlige egenskaper når helvetet bryter løs» - Torstein Hvattum, Aftenposten

«Filmen handler om betydningen av aktivitet og fortsatt livsmot, men likevel skjuler den ikke at man blir preget av sykdom.» - Nils Olav Sæverås, Dagsavisen

Utgivelsesår: 2015
Regissør:
 Elsa Kvamme
Manus: Elsa Kvamme
Foto: Sjur Aarthun, Nils-Petter Lotherington
Klipp: Erik Thorvald Aster, Karen Gravås
Musikk: Henning Sommerro

Nasjonalitet
Norge