Psykonaut – episode 1 og 2

En mann i astronautdrakt med kjemiske fomler på himmelen bak

Oslo Dokumentarkino i samarbeid med produksjonsselskapet EINN AS, Vega Scene og Altibox X viser Psykonaut, en serie om psykedelika, om å reise innover i seg selv og hva det kan gjøre med psykisk helse.

Serien vises i to deler. 1. og 2. episode vises 10 april.
3. episode vises 17. april med en påfølgende samtale.

På 1950-tallet var psykedelika regnet som en ny mirakelmedisin mot depresjon og angst. På slutten av 1960-tallet snudde myndigheter rundt om i verden helt om og psykedelika ble plutselig sett på som "samfunnsfiende nr 1". Nå er det igjen på vei inn i behandlingsapparatet for psykiske lidelser.

Flere og flere argumenterer nå sterkt for bruk av psykdelisk terapi, altså terapi som involverer bruk av medikamenter som gir psykedeliske opplevelser, som ketamin, MDMA eller psilocybin, i behandlingen av psykiske problemer. Det hevdes at disse gir langt bedre resultateter enn tradisjonell terapi i behandling av depresjon, angst og PTSD.

Serien Psykonaut utforsker hva som egentlig skjer når man bruker psykedelika, hvordan debatten om dette foregår og hvordan dette har blitt benyttet i andre kulturer i århundrer.

Vi viser serien i to deler; først episode 1 og 2 sammen og så episode 3 etterfulgt av en debatt.

Visninger:
Onsdag 10. april: Episode 1 og 2
Onsdag 17 april: Episode 3 + panelsamtale

Episode 1: Hva er egentlig psykedelika?
Filmskaper Pål Asdal drar til Amsterdam for å delta på verdens første lovlige «magic mushroom»-retreat.

Episode 2: Se Innover
Samtidig som den rekreasjonelle bruken stadig øker er MDMA også det første psykedeliske stoffet som blir medisin. I episode 2 får vi sterke historier om dype traumer og nye håp.

Episode 3: Sjelens liane
Filmskaper Pål Asdal drar dypt inn i amazonas for å bo med Yawanawa-stammen og delta i urbefolkningens hellige ayahuasca-seremonier.

Nasjonalitet
Norge