Blått Lerret på Vega Scene

Blått Lerret liggende plakat

Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje.

Les om programmet på neste Blått Lerret, 10. mai, HER.

Norsk filminstitutt overlot ansvar for Blått Lerret til Vega Scene, Oslo Pix og Høyskolen Kristiania v/ Westerdals i 2019. Arrangementet er støttet av NFI og Rushprint.

Denne høsten får Blått Lerret nye programlederne, Ida Madsen Hestman og Aleksander Huser.

Ida Madsen Hestman er en film- og musikkritiker, kulturjournalist og medieviter, med masterutdanning fra Universitetet i Oslo.
Hun er grunnlegger og redaktør av kulturplattformen TBA, samtidig som hun skriver om musikk i Klassekampen, og frilanser blant annet for NRK og filmmagasinet Montages. Hun har også vært med på å starte og sitter i styret til den nyetablerte musikkfestivalen Sonisk i Trondheim.

Aleksander Huser er frilans kritiker og journalist som skriver fast for Rushprint, Cinema og Ny Tid. Han har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo med fokus på filmdramaturgi samt en Writer/Director Diploma fra London Film Academy.


Se opptak av tidligere Blått Lerret:

Blått Lerret vol. 11 – Tina & Bettina 2 - Dancing Queen - Norwegian Dream - Hvem drepte Tina?

Blått Lerret vol. 10 – Ellos Eatnu - La elva leve, Natt, 12 bragder, Kids in Crime

Blått Lerret vol. 8
11. mai 2022
Vegg vegg vegg, Gutta på skauen, Marerittet og A human position

Blått Lerret vol. 7
15. februar 2022
Trond Giske - Makta rår, TV-serien Kasko og spillefilmen Alle hater Johan