Heddafestivalen på Vega Scene

Grafisk plakat med ordet HEdda på grønn og rosa bakgrunn

Heddadagene er hele Norges teaterfestival, og samler et bredt spekter av scenekunst fra hele landet til ti dager med forestillinger, arrangementer og fagprogram i Oslo. I 2024 arrangeres Heddadagene 10. til 16. juni, og her finner du forestillingene du kan se på Vega Scene.

Hedda-programmet på Vega Scene

Kvinne alene foran turkis vegg. Cassandra står skrevet over ansiktet hennes.

Cassandra

10.06 18:00 & 20:00 | 11.06 18:00 & 20:00 | 12.06 14:00

Les mer og kjøp billett HER.

«Hip hop-artisten Izabell, mutters aleine på teaterscenen. Kan det gå bra?» «Ja» - Terningkast 5, Aftenbladet

I «Cassandra» fortsetter Mattis Herman Nyquist og Fredrik Høyer sitt dramatiske prosjekt, som på sin særegne måte, i monologform, skildrer individets behov for menneskelig kontakt. Nå i samspill med skuespiller og artist Benedicte Izabell Ekeland.

Cassandra er en stemme som gjennom en alvorlig og realistisk, men også drømmende og leken tekst, trer inn i et språk som utfordrer seg selv i sin søken etter mening.

Ung jente i skjørt med ryggen til oss, titter ut gjennom et forheng. På andre siden er det lys.

Hvorfor koker barnet i polentaen

14.-15. juni

Les mer og kjøp billett HER.

På baksiden av sirkuslivet.

Hvorfor barnet koker i polentaen er en 13 år gammel jentes musikalske monolog om livet som sirkusartist. Hun og familien har flyktet fra et land de ikke kan reise hjem til. Sirkuset er hjemmet deres, og campingvogna befinner seg alltid et nytt sted. Som tenåringer flest har jenta mange drømmer for framtida, men de overskygges av frykten for neste sirkusforestilling: Hver kveld er jenta redd for at moren skal falle ned når hun henger etter håret fra høyt oppunder taket. Da er det en aldri så liten trøst å ha en storesøster som beroliger henne med at det finnes barn som har det mye verre, nemlig det stakkars barnet som koker i polentagrøten.

Forestillingen er utarbeidet av Simone Thiis Produksjoner i samarbeid med Nordland Teater og vises på Vega Scene under Heddadagene.

En dramatisk oransje blomst


Ung dramatikk

15. - 16. juni


Les mer og kjøp billett HER.

I forbindelse med Heddadagene inviterer Vega Ung Teater i samarbeid med Ung Tekst til visning av Ung dramatikk!

Fire scenetekster skrevet av fire unge dramatikere fra Ung Tekst, iscenesettes av fire unge regissører og skuespillere fra Vega Ung Teater.

De unge dramatikerne har gjennom gruppesamlinger, workshops med Vega Ung Teater og dramaturgisk veiledning fra Unge Viken Teater skrevet hver sin scenetekst om å gjenforenes med ungdomsskoleklassen.

De unge regissørene står bak hver sin oppsetning i løpet av kvelden, med engasjerte skuespillere fra Vega Ung Teater og regiveiledning fra Vega Scene.

Det blir morsomt og kleint, oppgjør og revansjer, ryktespredning og fasader, sårbarhet og vennskap for livet. Ta turen forbi under Heddadagene for å se resultatet av de unge dramatikernes, regissørenes og skuespillernes arbeid!

Se hele Hedda-programmet på heddadagene.no.