Måned for europeisk film på Vega

Måned for europeisk film

For å hedre den europeiske filmen lanserer European Film Academy en "Måned for europeisk film" 13. november-10. desember.

Med en egen Måned for europeisk film sparkes Europas egen film- og prisutdelingssesong i gang. "Måneden" starter 13. november, som er den offisielle European Arthouse Cinema Day, og varer i fire uker frem til den store finalen 10. desember, hvor European Film Awards deles ut i Reykjavik.

Vega Scene, som medlem av Europa Cinemas, deltar sammen med kinoer fra 35 andre land. I denne perioden skal vi framheve all den gode europeiske filmen vi viser på Vega.

I det ordinære programmet har vi perler som EN VAKKER MORGEN, TRIANGLE OF SADNESS eller de norske SYK PIKE og . For barn viser vi den kritikerroste animasjonsfilmen TITINA. 18. november er det premiere på Ari Folmans nye animasjnsfilm HVOR ER ANNE FRANK, og 25. november kommer Danmarks Oscar-kandidat HOLY SPIDER.

Høydepunktene fra Michael Hanekes karriere, som vi har vist i samarbeid med Arthaus, har siste runde 21.-25. november, og fra 27. november til 1. desember får vi besøk av Tyske Filmdager. Filmdagene arrangeres av Goethe-Institut Norwegen i samarbeid med Vega Scene og German Films, og i partnerskap med Tysklands ambassade i Oslo, Tysklands nasjonale turistkontor (Deutsche Zentrale für Tourismus) og Norsk-Tysk selskap.

Du kan selvfølgelig ikke stave europeisk film uten Bergman, og Vega Ung Film viser PERSONA 23. november, i tillegg til at vi tradisjonen tro viser FANNY OG ALEXANDER søndagene før jul.

Velkommen til Måned for europeisk film på Vega Scene!

Om European Film Academy

European Film Academy ønsker å støtte og knytte sammen sine 4400 medlemmer, og feire og promotere arbeidet deres. Målet er å dele kunnskap og utdanne publikum i alle aldre om europeisk kinofilm. European Film Academy skal være en ledende organisasjon som legger til rette for viktige debatter innen bransjen, og streber etter å forene alle som elsker europeisk film. Hvert år kulminerer i Month of European Film og European Film Awards.

Les mer om European Film Academy HER.