Motforestillinger på Vega under HUMAN

Motforestillinger på Vega under HUMAN

Motforestillinger og The Freedom Theatre gjester Vega Scene som en del av HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival 6.-12. mars.

Motforestillinger er et prosjekt som utforsker møtepunkter mellom kunst og aktivisme, drevet av Marius Kolbenstvedt og Vibeke Harper. Siden 2015 har de samarbeidet med en rekke kunstnere fra Palestina og Norge.

The Freedom Theatre ble etablert i 2006 i Jenin flyktningleir på Vestbredden i Palestina. Teateret arrangerer både lokale og internasjonale teaterfestivaler og har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, både det sosiale og kunstneriske.

Workshop med The Freedom Theatre: Skuespilleren som motstandsverktøy

8. mars 11:00

Workshop med The Freedom Theatre: Skuespilleren som motstandsverktøy

Ahmed Tobasi og The Freedom Theatre i Jenin har siden 2006 brukt teater som et ledd i motstandskampen mot den israelske okkupasjonsmakten. Deres erfaringer, metoder og personlige mot gir inspirasjon til hvordan du aktivt kan bruke din skuespillerkunst i kampene du selv vil kjempe i din samtid og din kontekst.

Les mer HER. Workshopen er fulltegnet.

Filmvisning med samtale: Arna’s Children

9. mars 19:00

Arna's Children

Arna’s Children forteller om Arna Mer-Khamis og arbeidet med barn og unge i Jenin flyktningleir. På 1980-tallet etablerte hun i samarbeid med lokale kvinner The Stone Theatre. Målet var å bringe glede, mening og kunnskap inn i livene til barna i leiren, der hverdagen var preget av daglige militærinvasjoner.

Les mer og kjøp billett HER.


Foredrag: Jerusalem – den glemte okkupasjonen

10. mars 17:30

Jerusalem – den glemte okkupasjonen

Som motreaksjon på Israels «slow transfer»-politikk har Rania Elias arbeidet i flere tiår med å bygge en levende arena for palestinsk kunst og kultur i Jerusalem. Dette har satt Elias og familien under et særskilt press fra israelske myndigheter. I foredraget kontekstualiserer hun sin rolle i teaterforestillingen Revolusjonens løfte.

Les mer HER.

Samtale: Palestine: Art as Resistance & Resistance Against Art

12. mars 13:00

Palestine: Art as Resistance & Resistance Against Art

The Freedom Theatre og Yabous Cultural Centre ble etablert for å bevare og utvikle palestinsk identitet og kulturarv. Israel anklager dem for kriminell terrorvirksomhet og har iverksatt sinnrike tiltak for å kneble palestinske kulturarbeidere. Er kulturfeltet i front av den endelige palestinske intifadaen

Les mer og hent ut billett HER.

Filmvisning med Q&A: The Journey of the Others

12. mars 15:00

Human: The Journey of the Others

På The Freedom Theatre i flyktningleiren i Jenin vokser det fram et kulturelt opprør; den neste palestinske intifadaen. Filmen følger skuespillerne som risikerer livet for å virkeliggjøre drømmen om å spille dokumentarteaterstykket The Siege i New York. Forestillingen handler om beleiringen av fødselskirken i Betlehem i 2002, under den forrige intifadaen.

Etter visning åpnes det for spørsmål fra salen til Ahmed Tobasi, kunstnerisk leder for The Freedom Theatre, som også er med i filmen.

Les mer og kjøp billett HER.


Iscenesatt lesning: Revolusjonens løfte

11. mars 18:00 // 12. mars 18:00

Human: Revolusjonens løfte

Revolusjonens løfte er en feiring av kulturell motstand – og en demonstrasjon av håp i praksis. Fortellingen om etableringen av The Freedom Theatre i Jenin flyktningleir er en reise i nyere palestinsk historie. Gjennom en serie personlige monologer blir vi vitne til kampen mot den israelske okkupasjonens absurde og brutale virkelighet.

Etter lesningen lørdag 11. mars vil det bli en ettersnakk med Ahmed Tobasi, skuespiller, dramatiker og regissør, og kunstnerisk leder for The Freedom Theatre og Rania Elias, medgrunnlegger og tidligere direktør av Yabous Cultural Centre i Jerusalem. Samtalen ledes av Therese Bjørneboe, redaktør for Norsk Shakespearetidsskrift.

Les mer og kjøp billetter HER.