Projektoratet

Lars Ole og Truls ser direkte inn i kameraet. De ser kule ut. Mest fordi det er tatt på film. På bildet er det dryppende tekst med tittelen "Projektoratet".

Vega Scenes samtale-serie, PROJEKTORATET, vender tilbake med en ny sesong vinteren 2023/2024.

Panelet, ledet av kritiker Lars Ole Kristiansen (Montages) og Vegas programsjef Truls Foss, vil diskutere kinoaktuelle filmer og trender, spesialvisninger, festivaler og utgaver på fysiske formater. Samtalene vil foregå i forbindelse med filmvisninger på Vega Scene, men du trenger ikke se filmen for å få med deg samtalene. Projektoratet er gratis å delta på.

De første seks seansene blir:


EPISODE #1: Film fra Sør

19.november: Visningsstart «Moving» kl. 17.45. Samtalen starter kl. 19.50

Vi oppsummerer årets Film fra Sør-festival og fokuserer på noen av de japanske filmene i programmet, som Wim Wenders' «Perfect Days», Hayao Miyazakis «Gutten og hegren» og Shinji Sômais «Moving». Praten skjer i tilknytning til visningen av «Moving», men er åpen for alle.

EPISODE #2: Ridley Scotts «Napoleon»

22.november: Visningsstart «Napoleon» kl. 17.30. Samtalen starter kl. 20.00

Ridley Scott returnerer med et historisk epos av typen som gjorde ham til folkekjær regissør med «Gladiator» (2000). Vi snakker om hvordan denne typen filmer har endret seg i takt med fremveksten av digitale spesialeffekter og lengre formater som TV- og strømmeserier. Praten skjer i tilknytning til visningen av «Napoleon», men er åpen for alle.

EPISODE #3: Sofia Coppola «Priscilla»

23.november: Visningsstart «Priscilla» kl. 18.00. Samtalen starter kl. 19.50

Vi diskuterer den amerikanske auteuren Sofia Coppolas særtrekk med utgangspunkt i snart kinoaktuelle «Priscilla». I tillegg ser vi nærmere på ukens aktuelle kinoprogram. Praten skjer i tilknytning til visningen av «Priscilla», men er åpen for alle.

EPISODE #4: Gjensyn med «Lost in Translation» (2003) på 35mm

5.desember: Visningsstart «Lost in Translation» kl. 18.00. Samtalen starter kl. 19.45

«Lost in Translation» fyller tyve år, og vi ser tilbake på filmens innflytelse og hvor presist den fremstiller opplevelsen av å være i Tokyo som turist. Vi setter den i forbindelse med Wim Wenders' «Perfect Days» (2023) og andre Tokyo-portretter, før vi snakker om det å vise film på 35mm, som Vega begynte med i sommer. Praten skjer i tilknytning til visningen av «Lost in Translation», men er åpen for alle.

EPISODE #5: Bradley Cooper «Maestro» + Strømmefilm og kinokulturen etter pandemien

5.desember: Visningsstart «Maestro» kl. 20.30. Samtalen starter kl. 22.30

Nå er det litt over et år siden pandemien for alvor ebbet ut. Vi måler temperaturen på kinokulturen gjennom 2023 – har publikum utviklet nye seervaner og hvordan påvirker det kinoenes programmering? Praten skjer i tilknytning til visningen av «Maestro», men er åpen for alle.

EPISODE #6: Årets romjulsfilmer og «Catch Me If You Can» (2002) på 35mm

22.desember: Visningsstart «Catch Me If You Can» kl. 17.30. Samtalen starter kl.19.50

Vi tar et gjensyn med Steven Spielbergs «Catch Me If You Can» på 35mm og snakker om hva som utgjør en julefilm (tematikk, motiver, tradisjoner), i tillegg til å pløye oss igjennom romjulens innholdsrike kinoprogram. Praten skjer i tilknytning til visningen av «Catch Me If You Can», men er åpen for alle.

Projektoratet har mottatt tilskudd fra Norsk kulturråd

Projektoratet har mottatt tilskudd fra Norsk kulturråd