Bjørnene

Bjørnene

Bare gi meg alt annet enn meningsløshet, ass

Vi lever i en del av verden hvor ord sitter lett på tunga, handling ikke nødvendigvis er nødvendig og selvrealisering stadig når nye høyder. Men mellom alt prat – tomprat – hvordan forholder vi oss egentlig til alt dette andre, alle disse andre, de der ute i verden, de på andre siden av byen, veien eller gangen?

BJØRNENE er en refleksjon over – eller kanskje mer en manifestasjon av – en mellommenneskelig kollaps som kjennetegner tida vi lever i. Dramatiker og poet Fredrik Høyer skrevet er en humoristisk, satirisk og ettertenksom tekst som rommer mange lag - og mange bjørner.

Forestillingen er produsert av Vega Teater, og springer ut av vårt faste scenekunstprosjekt, De Ultimate.

Fredrik Høyer er en norsk poet, dramatiker, artist og scenekunstner som har tatt plass på norske hovedscener de siste årene med prosjekter som Grønlandssutraen på Nationaltheatret i 2017, Indigo Englehår og I-Vi på Brageteatret. Fredrik Høyer er også en halvdel av artistduoen Bendik Baksaas + Fredrik Høyer. Med sine ord i offentlige rom og satiriske skråblikk, har han markert seg som en betydelig stemme og dramatiker i norsk scenekunst.
Høyer har både skrevet teksten og komponert musikken til BJØRNENE.

SKUESPILLERE

Vilde Johannessen

VILDE JOHANNESSEN er utdannet skuespiller fra Nord universitet i 2017. Hun etablerte teaterkompaniet Feil Teater i 2015 og er i dag en av de kunstneriske lederne for kompaniet. Ved siden av å jobbe som skuespiller for blant annet Vega Scene, Teater Ibsen, Brageteatret og Teater Innlandet har hun regissert, skrevet og produsert en rekke forestillinger for Feil Teater. I 2021 og 2022 mottok hun Statens arbeidsstipend for nyutdannede kunstnere.

Sebastian Skotterud Myers

SEBASTIAN SKYTTERUD MYERS er utdannet skuespiller ved Nord universitet (tidligere HiNT). Han har vært ansatt ved bl.a. Riksteatret, Teater Innlandet og Turnéteatret i Trøndelag. I tillegg er han en av tre kunstneriske ledere for Feil Teater, der han har utviklet og medvirket i en rekke teaterproduksjoner siden kompaniets oppstart i 2015. Myers har vært ansatt som skuespiller ved Vega Scene siden januar 2020.

Numa Edema Norderhaug

NUMA EDEMA NORDERHAUG er musiker, sanger og skuespiller.

Han har tidligere medvirket i forestillingene Alt vi ikke sier (Unge Viken Teater, 2021), HiddenScars(Caféteatret, 2022), Farvann(Nationaltheatret/Vega Scene, 2020) og Jungelen(Oslo Nye Teater/Tigerstadsteatret, 2022).

TV, i utvalg: Helium (NRK/Fabelakiv, 2019), Blodtur (NetFlix, 2020), Wisting (Cinenord, 2021), Kø (NRK/Concorde TV, 2021), Kristiania Magiske Tivoliteater (NRK/Monster, 2021), Side om side (NRK, 2022) og Blodsbrødre (TV2, 2022).

Han har turnert som musiker i Norge og USA og utgitt to album.

Line Heie Hallem

LINE HEIE HALLEM har sin utdanning Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet som freelanceskuespiller i over 15 år. De siste årene har hun spilt store roller ved blandt annet Teatert Vårt i Molde, deWangen produksjoner, Nordland Teater og Teater Innlandet. Hun har også vært ansatt ved Theatre Junge Generation i Tyskland og spilt i New York med Robert Willsons «Peer Gynt». I 2017 spilte Hallem piloten i forestillingen «Rekyl» og var nominert til Heddapris for beste skuespiller, hun ble også nominert til Teaterkritikerprisen for samme rolle. Hallem har siden 2017 vært ansatt ved Vega Scene som skuespiller og regissør.


Lysdesign og medvirkende: Tobias Leira
Kostyme og scenografi: Julia Wilde
Plakat og foto: Erika Hebbert
Produsent: Ann Margritt Enoksen
Inspisient: Suzanne Øfjord