Lost in the Horizon

Lost in the horizon nytt materiale

LOST IN THE HORIZON belyser hvordan makt og krig påvirker enkeltmennesker.

Lost in the h forestilling

I LOST IN THE HORIZON møter vi et knippe karakterer og menneskeskjebner som er knyttet til grenser. Vi ser hvordan de alle søker mot en ny eller en annen horisont, og at de på hvert sitt vis, kjemper en kamp for sine drømmer og sine liv. Forestillingen bygger på grunnleggende spørsmål relatert til menneskeverd, demokrati og emigrasjon. En tematikk utforsket i kollektive skapelsesprosesser med norske og internasjonale scenekunstnere i regi av Bente S. Andersen og Samovarteateret.

Med Samovarteaterets geografiske plassering i Kirkenes har det vært naturlig å samarbeide med scenekunstmiljøer i Barentsregionen og andre grenseregioner i Europa.

Bilde fra forestilling. Kvinne og mann er glade og drikker fra en flaske vin. Kledd i lette sommerklær.

LOST IN THE HORIZON ble kun vist en gang i Petrozavodsk og en gang i Kirkenes. Samovarteateret var i mars 2020 klar for en større turne, men så kom pandemien og alt ble satt på vent.

24. februar 2022 starter Russland en grusom krig mot Ukraina og kontakten med teaterets russiske samarbeidspartnere og utøvere blir brutt. «Lost in the horizon» har blitt innhentet av virkeligheten og er bearbeidet på nytt. Forestillingens budskap og tematikk om menneskeverd, demokrati og emigrasjon kjennes desto viktigere å få ut til publikum.

Lost in the horison teaterforestilling med informasjon om forsnakk torsdag 8. juni kl 18:00. Bilder av panelet; Bente S. Andersen, Bjarge Schwenke Fors, Katinka Rydin Berge


Førsnakk: Drama på grensen
Torsdag 8. juni kl. 18:00 i Snackbaren

Samovarteateret er et teaterkompani basert i Kirkenes, som utvikler scenekunst på grensen mellom Norge, Finland og Russland. Med sin unike kunstneriske arbeidsmetode i grenseområdet, har de i mange år vært en sentral aktør i Barentssamarbeidet - et samarbeid som etter invasjonen av Ukraina har fått store utfordringer.

Før forestillingen 8. juni møtes Katinka Rydin Berge, kunstnerisk ledelse ved Vega Teater, Bjarge Schwenke Fors, sjef for Barentsinstituttet og Bente S. Andersen til samtale om grensekunst og Samovarteaterets arbeid.

Les mer HER

MEDVIRKENDE:

På scenen: Nikolay Schetnev, Runa Sætervoll, Per Magnus Barlaug, Ekaterina Bespalova, Bence Molnár

Produksjon: Samovarteateret
Regi og dramaturgi: Bente S. Andersen
Dramaturgisk tekst: Ingeborg Arvola
Komposisjon og musikk: Jurgita Miezelyte
Lysdesign: Jan Harald Jensen
Lyddesign: Magnus Holm Slettabø
Scenografi: Marianne Stranger
Kostymer: Samovarteateret i samarbeid med Marianne Stranger
Lystekniker, avvikling: Matvey Shchetnev
Lydtekniker, avvikling: Pavel Rumiantcev
Produsent: Guro Vrålstad
Internasjonal produsent: Anna Kalashnik

Støttet av BarentsKult, Kulturdepartementet, Sør- Varanger kommune, Troms og Finnmark fylkeskommune