Før solnedgang

Før solnedgang

FØR SOLNEDGANG (2004) er andre filmen i Richard Linklaters hyllede romanse-triologi. Filmene er utgitt med ni års mellomrom, og i 2022 er det ni år siden den siste filmen ble lansert. Dette hedrer vi med å vise triologien i sin helhet, lørdag 3. desember. Det er 30 minutter mellom filmene.

Du må kjøpe billett til hver visning. Setene er unummererte, så du kan beholde setet ditt på alle visninger. Du kan selvfølgelig også bare se en av dem. Eller to av dem. Men vi anbefaler alle tre.

Ni år etter Jesse og Celines første møte, møtes de igjen ved en tilfeldighet. Denne gangen i Paris under Jesses bokturné. Han har nemlig skrevet en bok om deres første, korte møte.


Mens Jesse er i ferd med å avslutte lanseringen av hans siste bok i en bokhandel i Paris får han øye på et kjent ansikt bakerst i rommet. Han blir overlykkelig når han ser at det er Celine, jenta han tilbrakte et romantisk døgn med i Wien for ni år siden. Som sist ender de opp ruslende rundt i byen, denne gangen i Paris, hvor de merker at tiden igjen står stille. Jesse skal tilbake til New York samme kveld, men utsetter avreisen så lenge han kan for å få mest mulig tid sammen med Celine. Samtalen flyter like godt som sist og de bruker hvert minutt til å gjenoppdage hverandre. Når de siste minuttene gjenstår, står Jesse ovenfor et valg om å dra fra Paris og Celine, eller legge det bak seg og vende tilbake til familielivet i New York.


I samme stil som sist er vi fluer på veggen når karakterene vandrer gjennom Paris og presenterer et romantisk, klisjefritt og realistisk syn på to mennesker som gjenforenes etter flere år. Delpy og Hawke er medforfattere på de to siste filmene, og det bidrar til å skape en troverdig og naturlig dialog.

SE ALLE FILMENE:
KL. 17:00 FØR SOLOPPGANG (1995). Kjøp billett HER
Kl. 21:00 FØR MIDNATT (2013) Kjøp billett HER

Om regissøren

Richard Linklater er en selvlært manusforfatter og regissør fra Houston, Texas i USA. Han var blant de første og mest suksessfulle talenter som fremstod under den amerikanske uavhengige filmrenessansen på 90-tallet og er kjent for sine handlinger satt i periode på 24 timer. Linklater ga ut sin spillefilmdebut «It’s Impossible to Learn to Plow by Reading Books» i 1987, før han i 1990 fulgte opp med «Slacker» i 1990 som fort ble en favoritt på Sundance-festivalen i 1991. Senere har han fulgt opp suksessen sin med filmer som Before-triologien og Boyhood (2014).

Skrevet av Thea Kristine Strøm Almsbakken

Nasjonalitet
USA