Før midnatt

Før midnatt

FØR MIDNATT (2013) er tredje filmen i Richard Linklaters hyllede romanse-triologi. Filmene er utgitt med ni års mellomrom, og i 2022 er det ni år siden den siste filmen ble lansert. Dette hedrer vi ved å vise triologien i sin helhet, lørdag 3. desember. Filmene vises med 30 minutter pause.

Du må kjøpe billett til hver visning. Setene er unummererte, så du kan beholde setet ditt på alle visninger. Du kan selvfølgelig også bare se en av dem. Eller to av dem. Men vi anbefaler alle tre.

Jesse og Celine er nå i 40-årene og er på ferie i Hellas med sine to små døtre. På slutten av ferien blir vi innen midnatt vitne til nok en viktig dag i deres historie.

Det er nesten tjue år siden de møttes for første gang i Wien, og Jesse og Celine bor nå sammen i Paris med deres to små døtre. Når vi nå møter de for tredje gang, er Jesse og Celine på vei tilbake til sommerhuset de bor i fra flyplassen i Hellas med sine to tvillingdøtre. Jesse har nettopp sendt sønnen sin hjem med fly til sin nå eks-kone i Chicago mens ferien fortsetter for de gjenværende. Som en gave fra venneparet de bor hos, får de tilbringe en natt på et hotellrom alene, men i stedet for å nyte kvelden ender de opp med å diskutere forholdet deres.

I siste del av Richard Linklater sin hyllede romanse-triologi møter vi igjen Jesse og Celine i en dag i deres liv som fluer på veggen. Som tidligere er det kjemien mellom våre to frontfigurer som tiltrekker seere igjen og igjen, og siste film er ingen unntak. Hawke, Delpy og Linklater har skrevet manuset sammen og dialogen er like naturlig som tidligere og presenterer et autentisk syn på et par i 40-årene.

SE ALLE FILMENE:
KL. 17:00 FØR SOLOPPGANG (1995). Kjøp billett HER
Kl. 19:15 FØR SOLNEDGANG. (2004) Kjøp billett HER

Om regissøren

Richard Linklater er en selvlært manusforfatter og regissør fra Houston, Texas i USA. Han var blant de første og mest suksessfulle talenter som fremstod under den amerikanske uavhengige filmrenessansen på 90-tallet og er kjent for sine handlinger satt i periode på 24 timer. Linklater ga ut sin spillefilmdebut «It’s Impossible to Learn to Plow by Reading Books» i 1987, før han i 1990 fulgte opp med «Slacker» i 1990 som fort ble en favoritt på Sundance-festivalen i 1991. Senere har han fulgt opp suksessen sin med filmer som Before-triologien og Boyhood (2014).


Skrevet av Thea Kristine Strøm Almsbakken

Nasjonalitet
USA