Cirka Teater 40 år: Jubileumsuke på Vega Scene

Cirka Teater 40 år. Jubileumsuke på Vega Scene 9-15. oktober. Bilder fra de forskjellige forestillinege

9.-15. oktober gjester det anerkjentekompaniet Cirka Teater Vega Scene, for å feire sine snart 40 år som friteatergruppe i Norge. Denne jubileumsuken tilbys et variert program med et håndplukket utvalg forestillinger.

I turnébussen fra Trondheim til Oslo pakker Cirka Teater med seg sine favorittproduksjoner, som tilsammen dekker publikum i alle aldre:

Cirka Teaters barneforestilling Løve spilles søndag 15. oktober 12.00 og 13.00

Barn fra 3 år - 8 år: LØVE
Les mer om forestillingen HER.

Cirka Teater: Tankelaboratoriet

Barn fra 6 år og oppover, inkludert deres voksne foresatte: TANKELABORATORIET
Les mer om forestillingen HER.

Cirka Teater: Puls Mandag 9. oktober 18:00

Ungdom og voksne fra 12 år og oppover: PULS
Les mer om forestillingen HER.

KLASSEROMMET liggende plakat

Voksne i alle aldre, om barn: KLASSEROMMET
Les mer om forestillingen HER.

4 musikere som spiller i bandet Trilobitt. Hodene deres er overdimensjonerte og bakgrunnen er gul.

14. oktober 22:00 inviteres også konsert med Cirka Teaters faste musikere og komponister; TRILOBITT.

Cirka Teater ble etablert i 1984 og er et en av landets mest erfarne kompanier i det frie feltet. Med base på Nyhavna i Trondheim, har de produsert omkring 50 forestillinger. Kompaniet har et stort nedslagsfelt og har turnert over hele Norge og i utlandet, blant annet i Tyskland, Frankrike, Slovakia, Kina, Italia, m.m. Cirka Teaters forestillinger varierer i størrelse, fra mindre turnéforestillinger og produksjoner i samarbeid med institusjoner, til store utendørsevenementer.

Cirka Teater har blitt særlig kjent for sine non-verbale, visuelle og fysisk sterke forestillinger, rettet primært mot barn og unge. Sågodtsom alle forestillingene til kompaniet har fått nykomponert musikk, og det musikalske universet er en sentral komponent i deres kunstneriske uttrykk. Kompaniet har også en ekstra forkjærlighet for barn og unge som av ulike grunner føler på utenforskap, og har gjennom et helt kunstnerskap slåss mot konformitet gjennom å vise vei inn i kunsteriske univers der det rare og magiske er helt hverdagslig.

Det er mange kunstnere som bidrar til det sceniske uttrykket vårt, og størrelsen på Cirka Teaters team varierer med aktiviteten. I full produksjonkan vi være flere titalls involverte, men den faste kjernen består av Anne Marit Sæther, Gilles Berger, Espen Dekko og Ingrid Bjørsnøs Kvam.

Cirka Teater mottar årlige tilskudd fra Kulturrådet og Trondheim Kommune, og vi jobber stadig med nye prosjekter og samarbeidspartnere i videreutviklingen av vårt scenespråk.