Amour

Drama
2 t. 7 min.
12 år
Amour

Regissør Michael Haneke og arthaus har jubileum i år; Haneke fylte nylig 80 år og arthaus har 30-årsjubileum. Dette må feires!

Vega skal i samarbeid med arthaus vise noen høydepunkter fra Hanekes filmkarriere de kommende ukene. Høydepunktene består av:
Bennys video (1992)
Funny Games (1997)
Skjult (2005)
Det hvite båndet (2009)
Amour (2012)

Alle filmene vises med engelske undertekster. Dette er en perfekt mulighet til å se seg opp og bli kjent med filmografien til Haneke, eller ha et etterlengtet gjensyn med filmene på det store lerretet. Vil du se mer, finner du hele filmografien på Vega Hjemmekino.

Om filmen:
Georges (Jean-Louis Trintignant) og Anne (Emmanuelle Riva) er et par i 80-årene som bor i en stor leilighet i Paris. De er velutdannende, pensjonerte musikklærere. Deres datter (Isabelle Huppert), som også er musiker, bor i utlandet med sin familie. Når Anne en dag blir rammet av slag, blir kjærligheten, som har holdt paret sammen gjennom så mange år, satt på prøve. Dette er Michael Haneke ømmeste – og muligens en av hans beste filmer. Hans mesterlige regi og skuespillet gjør dette til en stor opplevelse. Amour er et kammerspill om kjærlighet, alderdom og familie, med ekstraordinære skuespillerprestasjoner.

Om regissøren:

Michael Haneke regnes som en av vår tids viktigste filmskapere. Han ble født i München i 1942, men vokste opp og bor fremdeles sør for Wien i Østerrike. Etter en rekke TV-produksjoner laget han i 1989 sin spillefilmdebut DET SJUENDE KONTINENTET. Gjennom 1990-tallet vakte han oppsikt med filmer som BENNYS VIDEO (1992) og FUNNY GAMES (1997). For PIANOLÆRERINNEN (2001) mottok han juryens pris på Cannes filmfestival. Fire år senere fikk han sin største suksess med filmen SKJULT. I 2009 vant DET HVITE BÅNDET Gullpalmen i Cannes og ble en stor suksess på kinoer over hele Europa. Med AMOUR har Haneke havnet i det eksklusive selskapet av fem regissører som har vunnet Gullpalmen i Cannes to ganger.

Vega <3 Haneke
Spilletid
2 t. 7 min.
Språk
fransk
Regi
Michael Haneke
Skuespillere
Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, William Shimell, Rita Blanco, Laurent Capelluto
Foto
Darius Khondji
Manus
Michael Haneke
Nasjonalitet
Østerrike, Frankrike
Produksjonsår
2012
Aldersgrense
12 år