Teaterhøsten på Vega Scene

Høsten24_uten_kampanje

Vi flykter fra sol og varme et lite øyeblikk og ser frem mot en mørkere, fuktigere og kaldere årstid. 


«I høst byr vi på fantastiske forestillinger som åpner eller inviterer til å merke oss selv på nye måter, og se hverandre slik vi ikke har gjort før. Teater som gir nye perspektiver. I gjenfortelling faller brikkene i vår histories puslespill på plass og åpner nye rom for empati, sorg, sinne og kjærlighet.» - Hege Aga Edelsteen & Katinka Rydin Berge, Kunsterisk ledelse ved teatret på Vega Scene

Under finner du oversikt over hva du kan glede deg til i høsten som kommer. Flere gjestespill vil annonseres i tiden fremover.

Velkommen i teatret!

Asiatisk mann ser direkte inn i kameraet. Teksten Kvit, norsk mann står i noen på bildet

Kvit, norsk mann
av Brynjulf Jung Tjønn
7. - 26. september

Gjennom en samling kloke, vonde og morsomme dikt skildrer Brynjulf Jung Tjønn hvordan det oppleves å vokse opp som adoptivbarn i Norge, og hvordan hverdagsrasismen lever i beste velgående - også i de mest velmenende etniske nordmenn. Kvit, norsk mann ble belønnet med terningkast 6 i VG og ble tildelt både Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris og Nynorsk litteraturpris.

Produsert av Vega Scene og Den Nationale Scene.

Bilde av tre kvinner projiseres på en ruglete vegg- Em lør seg i pannen, en skriker og en ser ut til siden

Stumfilm
av Ine Wilmann / Sara Li Stensrud / Rebekka Nilsson / Silje Kise
10.-12. oktober

Stumfilm er en forestilling om mennesketap og verdenstap, der vi drar oss tilbake til det innerste rommet bare for å oppdage at verden blør inn overalt. I klem mellom nostalgi og utopi, flykter Ine Marie Wilmann inn i fremmede kropper og bilder for å slippe unna det paralyserte bildet av seg sjøl.

Produsert av Ine Wilmann, Sara Li Stensrud, Rebekka Nilsson og Silje Kise i samarbeid med Teaterfestivalen i Fjaler, Cornerstone, TOU Scene, Høstscena, Vega Scene

Skyggen av en mann på veggen i et sykehusrom. Et skummelt legemiddel som ser farlig ut står på borde ved siden av sengen

Mistanken
av Nina Wester
15.-17. oktober

Hva ville du gjort hvis du mistenkte et mord og ingen trodde deg?I 1983 ble Arnfinn Nesset dømt for å ha drept 22 personer på Orkdal sykehjem. I over 10 år hadde kvinnene som jobbet sammen med han hatt mistanke om at det skjedde ting, og varslet om dette, uten å bli trodd. Gjennom norgeshistoriens største drapssak ser «Mistanken» på hva det koster å heve stemmen og hvilken pris vi betaler for å la stillheten råde.

Produsert av Turneteatret i Trøndelag.

DE ULTIMATE Liggende plakat

De Ultimate
i samarbeid med Sala Beckett
4. oktober

Norsk dramatikk er internasjonal dramatikk på høyeste nivå. Vega Scene samarbeider med Sala Beckett, som er en scene for ny dramatikk i Barcelona, med fokus på internasjonal utveksling. 

I samarbeid med Sala Beckett arrangerer vi en De Ultimate Spesial hvor to norske og to katalanske dramatikeres tekster kommer til liv på scenen gjennom gjengen fra De Ultimate. Denne gangen er det Sebastian Skytterud Myer som leder denne gjengen.

Etterpå blir det samtale om aktuelle tema i samtidsdramatikken i Europa.

Kvinne ligger i mose kveilet inn i tau. Hun har langt mørkt hår, det er lys rundt henne og hun ser betenkt ut

Råte
av Astrid Berg Hauge
23. oktober

Lille er en voksen dame som bor helt alene i barndomshjemmet sitt. Der bruker hun dagene på å stelle søsterens minne-epletre og tenke minst mulig på livet. Kråka Gilbert er den eneste vennen hennes og hver dag rapporterer han om verden utenfor hagegrinda. Men Lille vil ikke ut i verden. Så da bestemmer verden seg for å komme til Lille.

Manuset er skrevet av Astrid Berg Hauge og ble utviklet gjennom debutantprogrammet til UNG TEKST. Produsert av Unge Viken Teater.

En voksen og et barn ligger på gulvet og leker med små runde plater

Småkunstfestivalen: STIP-IT
av Cie sQueezz
7. & 8. september

En deltakende forestilling av artist/scenograf Elian Smits og danser/koreograf Anne-Beth Schuurmans. I STIP IT undersøker de handlinger, bevegelser og materiale gjennom skjæringspunktet mellom samarbeidende kunst og lek.

Passer for barn mellom 1,5 - 5 år.
Spiller i forbindelse med Småkunstfestivalen.

Debutantslipp fra Unge Viken Teater. Portrett av de fire debutantene.

Debutantslipp
av Unge Viken Teater
5. desember

I debutantprogrammet har Unge Viken Teater invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2024 mens de skriver sitt første eller andre skuespill. Torsdag 5. desember inviterer vi til Debutantslipp der de ferske dramatikerne presenteres for norsk teater! Du får oppleve iscenesatte lesninger fra debutantenes manus og samtaler på scenekanten.

Årets fire dramatikere er Hannah Seth Johnsen, Marianne Lauritsen, Ole Henrik Risøy Solheim og Benjamin Andersen

I tillegg returnerer Rimfrost Teater oss med forestillingen Å leve videre, som er en del av Den Kulturelle Skolesekken og skal spille for skoleelever på dagtid.