Tyske Filmdager 2022

Tyske filmdager

I slutten av november arrangeres det for første gang Tyske Filmdager i Oslo. Dette er den perfekte tiden for å lene seg tilbake i et komfortabelt kinosete, glemme den mørke og kalde høsten og oppleve alt det som ny, tysk film har å by på.

I tillegg hedrer vi europeisk film i november og da må hjemlandet til Lang, Fassbinder, Herzog, Ade og Schrader være med! Programmet består av en spennende blanding av nye, tyske filmer og er en unik mulighet til å se disse filmene i Oslo - i den enestående atmosfæren som kun kinosalen kan skape.

Filmdagene åpnes søndag 27.11 med en film «fresh out of the box», Cem Kaya’s LOVE, DEUTSCHMARKS AND DEATH, som vant publikumsprisen på Berlinalen tidligere i år. Filmen er en gøyal, fargerik og spennende musikkdokumentar om en lenge oversett del av det tyske samfunnet og en hyllest til en subkultur av minoriteter i vårt samfunn.

På tirsdag 29.11 vises den store vinneren på årets prisutdeling fra Tysk filmakademi - Andreas Kleinert’s DEAR THOMAS. En filmbiografi i vakker svart-hvitt om en hyllet og hatet poet, filmskaperen og kulturpersonligheten Thomas Brasch. Filmen vant blant annet priser for Beste Film, regi og manus og skuespill.

På torsdag 1.12 avslutter vi programmet med en sommerlig reise til Italia i VIVA FOREVER (med gjesteopptreden av 90-talls stjernen Blümchen) og den sterke familiedrama- og coming-of-age-fortellingen FORCES.

Billetter til alle filmene er i salg nå, her er hele programmet:

27.november

18:00 LOVE, DEUTSCHMARKS AND DEATH

28. november

18:00 THE GIRL WITH THE GOLDEN HANDS
20:30 THE LAST EXECUTION

29. november

18:00 MY SON
20:00 DEAR THOMAS

30. november

18:00 COPILOT
20:30 THE ROYAL GAME

1. desember

18:00 VIVA FOREVER
20:00 FORCES

...

I tillegg til filmprogrammet på Vega Scene, finnes det også et utvalg av seks andre filmer som kan strømmes gratis på tyskfilm.goethe-on-demand.de utover desember.

Filmdagene arrangeres av Goethe-Institut Norwegen i samarbeid med Vega Scene og German Films, og i partnerskap med Tysklands ambassade i Oslo, Tysklands nasjonale turistkontor (Deutsche Zentrale für Tourismus) og Norsk-Tysk selskap.