Lansering av teatervåren

Lanseringstilbud 220,- alle billetter

Jula kan ofte være dramatisk nok i seg selv, men hva med å gi litt ekstra dramatikk til noen du er glad i? Gi teaterbilletter i julegave.

23. november løfter vi sceneteppet og lanserer teatervåren på Vega Scene. I den forbindelse kan du sikre deg billetter til lanseringsrabatt 220 kr (ord. 400 kr). Tilbudet gjelder kun vårens teaterforestillinger og er gyldig til 1. desember. Er du under 28 år koster det alltid 180 kr å gå på teater på Vega, uansett førpris. Billettene kan fritt byttes mellom forestillinger, dersom datoen ikke skulle passe gavemottageren. 

BJØRNENE
- egenproduksjon fra Vega Teater

Bjørnene

Premiere: 28. januar
Spilles til 15. februar
Les mer og kjøp billett HER

BJØRNENE er en refleksjon over – eller kanskje mer en manifestasjon av – en mellommenneskelig kollaps som kjennetegner tida vi lever i. Dramatiker og poet Fredrik Høyer skrevet er en humoristisk, satirisk og ettertenksom tekst som rommer mange lag - og mange bjørner.

Forestillingen er produsert av Vega Teater, og springer ut av vårt faste scenekunstprosjekt, De Ultimate.

STOR CIS-ENERGI
- gjestespill fra Brageteatret

Stor Cis-energi

3-4. februar
Les mer og kjøp billett HER

STOR CIS-ENERGI belyser et tema som skaper noen av de sterkeste følelsene og reaksjonene i vår tid: transtematikk. Teaterforestillingen utspilles i en intim setting, der publikum kommer tett på både karakterene og følelsene.

MONSTER I MAGEN
- gjestespill fra Rimfrost

Monster i magen

24-26. februar
Les mer og kjøp billett HER

Monster i magen er en varm, morsom og litt rar monologforestilling for barn om sorghåndtering. Om å savne noen av hele sitt hjerte og at det ikke finnes noen fasit på hvordan man er lei seg. Forestillingen er en samproduksjon mellom Brageteatret og Rimfrost produksjoner som passer for folk fra 6år.

MY DINNER WITH PUTIN
- samproduksjon med Kate Pendry

My Dinner with Putin

Premiere 16. mars
Spiller 16-24. mars
Les mer og kjøp billett HER

Den sanne historien om da Kate Pendry plutselig ble tilbudt den store Hollywood-drømmen og nesten spiste middag med Putin. Monologen skifter raskt i tid og sted og vi møter Pussy Riot, Robert De Niro og Putin. En analyse av medias fetisjering av krig, om hvordan maktstrukturer påvirker oss og om vi tør ta et standpunkt i en vanskelig situasjon.

DE ULTIMATE
- kan man lage en ultimat forestilling på en uke?

DE ULTIMATE Liggende plakat

29. april
25. mai
Les mer og kjøp billett HER

Kan man lage en ultimat teaterforestilling på en uke?

DE ULTIMATE er en serie forestillingskvelder laget av skuespillerne på Vega Scene. I løpet av kun en uke skal skuespillerne lage en helaftens forestilling av 2 – 4 manus av norske dramatikere, som ikke tidligere er oppført. Dette er en uhøytidelig lekeplass for alle som elsker teater. Vi har et mål om at manusene som oppføres skal plukkes opp av oss – eller andre teaterscener – og forvandles til komplette, helaftens kassasuksesser i fremtiden.

LOST IN THE HORIZON
- gjestespill fra Samovarteatret

Lost in the Horizon

7. - 10. juni
Les mer og kjøp billett HER

LOST IN THE HORIZON belyser hvordan makt og krig påvirker enkeltmennesker. Forestillingen er et resultat av en kunstprosess mellom norske, litauiske og russiske utøvere, påbegynt før pandemien, ledet av Samovarteaterets Bente S. Andersen, og bygger på samtaler rundt menneskeverd, grenser og hvordan vi påvirkes av våre omgivelser. I forestillingen veves parallelle historier sammen til en helhet.

Boklansering: UNG TEKST 2022

Boklansering: UNG TEKST 2022

16. februar
Les mer og hent ut fribillett HER

UNG TEKST er Unge Viken Teaters program for unge dramatikere. Hvert år gir vi ut en antologi fylt med scenetekster som gir et bilde av hva som rører seg blant unge kunstnere og viser hvilket spenn som finnes både når det gjelder form og tematikk.

Vega Ung Teater presenterer: PROMETEUS ER DØD

Prometeus er død

19. februar
Les mer og kjøp billett HER

Vega Ung Teater setter opp teaterstykket Prometeus er død, skrevet av Malmfrid H. Hallum. Prosjektet er Vega Scenes bidrag til Den Unge Scene (DUS) som har som mål å produsere ny dramatikk for ungdom av ungdom i hele landet.

Vega Ung Teater vår egen teatergruppe som iscenesetter ny dramatikk og lager egne tolkninger av Vega Scenes egenproduksjoner. I tillegg samarbeider de blant annet med Ung Tekst og Unge Viken Teater om iscenesettelse av ung dramatikk. Deltagerne er mellom 16 og 25 år.Forestillingene er åpne publikum og Ung billettene (opp til 25 år) koster kun kr. 50,-

Les mer om Vegas tilbud til barn og unge HER

OSLO UNG TEATERFESTIVAL

Oslo Ung Teaterfestival

7.-13. mai

Norges største teaterfestival for, av og med barn og unge - Oslo Ung Teaterfestival kommer til Vega i mai. Oslo Ung er møteplass og ytringsarena for scenisk skaperkraft og glede. Festivalen tilbyr profesjonelle rammer for barn og unges talent og utfoldelse innen teaterkunsten.

Festivalen arrangeres årlig av Oslo teatersenter og ble etablert i 1990. Billetter slippes senere på våren.

Flere forestillinger lanseres løpende

Teaterfestivalen Heddadagene og dokumentarfilmfestivalen HUMAN er faste og gode samarbeidspartnere for oss.

Humanfestivalen i mars vil romme to aktuelle prosjekter fra Motforestillinger med Marius Kolbeinstveit og Vibeke Harper i spissen.

Heddafestivalen vil lansere sitt eget program på nyåret. I ni dager samarbeider alle teatrene i Oslo om å ta i mot det beste av scenekunst fra hele landet.