Teaterhøsten på Vega Scene

Kollasje med høstens teaterforestillinger på Vega Scene. Gul bakgrunn og teksten: Lanseringstilbud 220 kr (ordinært 400 kr). Tilbudet gjelder ut mai.

Mens du rydder frem sommertøyet, så er vi klare for høsten. En teaterhøst som vi anser som den sterkeste i vår fem år korte/lange historie.

En fellesnevner for høstens forestillinger, er det vi ikke snakker om, men som vi bør snakke om. Tabuer og menneskelige konflikter som ikke snakkes om fordi de er ubehagelige, og hendelser vi må snakke om for å unngå at de blir glemt. Sammen med publikum skal vi øve opp vår utholdenhet, og bygge motstandskraft til å stå i vanskelige situasjoner. For det å samles rundt det som er utfordrende, er et mye viktigere og mer interessant fellesskap, enn bare å samles rundt det som er lett å feire.

Rosa bakgrunn med sort skrift. Lanseringstilbud på høstens teaterforestillinger


I den anledning gir vi lanseringsrabatt på alle høstens teaterforestilling. Ut mai betaler du kun 220 kr pr billett (ord. pris 400 kr / 300 kr). Er du under 28 år, så koster det uansett bare 180 kr å gå på teater hos oss. Vi har full forståelse for at det ikke er alle som har 6 måneders planleggingshorisont. Billettene kan byttes fritt mellom forestillinger - uten å betale mellomlegg - dersom datoen viser seg å ikke passe allikevel.

Høstens teaterprogram

Dyrene i Afrika plakat. En rekke mennesker ikledd pels er fanget i en sandstorm.

DYRENE I AFRIKA
1.-11. september
Produsert av Feil Teater i samarbeid med Vega Scene

Etter utsolgte forestillinger høsten 2022 er DYRENE I AFRIKA tilbake på Vega Scene! En verden i krise, et hårete politisk prosjekt og et uforklarlig begjær etter å ligge med en bøffel: Dette er alt annet enn en barneforestilling.

Les mer og kjøp billett HER.

Teater Innlandet: Få bomme en av Daria Glenter

FÅ BOMME EN
15. & 16. september
Gjestespill fra Teater Innlandet

Et intenst, styggvakkert drama med krigens klaustrofobiske kaos som bakteppe. Midt i det mørkeste marerittet møtes to unge mennesker – og begynner å drømme.

Et medrivende drama om den dypt nødvendige og menneskelige motstandskraften mot krig og ødeleggelse skrevet av Daria Glenter.

Les mer og kjøp billett HER.

Illustrasjonbilde til teaterforestillingen Kjære Albert. Et kvinneansikt med sitatet "Alle tror jeg gir faen men jeg gir ikke faen jeg har aldri gitt faen" skrevet i rødt. Fotokreditering: Marius Fiskum

KJÆRE ALBERT
27. september - 6. oktober
Produsert av Hålogaland Teater i samarbeid med Vega Scene

Monica Isakstuen, som nylig mottok den nasjonale Ibsenprisen, er en av samtidens mest spennende og produktive dramatikere.

I KJÆRE ALBERT inviteres hun oss inn i stua der det eksplosive oppgjøret foregår, til en forestilling som omhandler et av de siste vestlige tabuer - kan en mor velge bort sitt barn?

Les mer og kjøp billett HER.

Kollasj med bilder fra diverse forestillinger av der meritterte teater kompaniet Cirka Teater.

CIRKA TEATER 40 ÅR
9.-15. oktober
Gjestespill fra Cirka Teater

Det anerkjente kompaniet Cirka Teater gjester Vega Scene, for å feire 40 år som friteatergruppe. I jubileumsuken tilbys et variert program med et håndplukket utvalg forestillinger. I turnébussen fra Trondheim de med seg sine favorittproduksjoner, som tilsammen dekker publikum i alle aldre:

LØVE
Barn fra 3 år - 8 år
Les mer og kjøp billett HER.

TANKELABORATORIET
Barn fra 6 år og oppover, inkludert deres voksne foresatte
Les mer og kjøp billett HER.

PULS
Ungdom fra 12 år
Les mer og kjøp billett HER.

KLASSEROMMET
Voksne
Les mer og kjøp billett HER.

bjørnene aftenposten

BJØRNENE
18.-23. oktober
Egenproduksjon fra Vega Scene


Gjennom ni forskjellige episoder, som på hvert sitt vis berører bjørner, undersøker forestillingen hvordan vi kommuniserer, reflekterer og forsøker å finne mening i det som er annerledes enn oss selv. BJØRNENE er en refleksjon over – eller kanskje mer en manifestasjon av – en mellommenneskelig kollaps som kjennetegner tida vi lever i.

Forestillingen er skrevet av dramatiker og poet Fredrik Høyer.

Les mer og kjøp billett HER.


break her new plakat

BREAK HER NEW
26. - 28. oktober
Gjestespill fra Unge Viken Teater

En krimfortelling og en historie om sorgbearbeidelse av Karoline Una Moen. Skrevet på nynorsk i et poetisk språk med nervepirrende driv og i en form som kreativt og suggererende følger hovedpersonen Erikas subjektive opplevelse av å miste søsteren sin. Når Erikas verden bryter sammen, gjør også manuset det, og vi blir med henne ned i virkelighetstap, tvil, fortvilelse og frykt.

Les mer og kjøp billett HER.

Mystisk bilde av en fjellandskap med noen små dammer og en stor røyksky i bakgrunnen

OVERALT VED TIDENS ENDE
2.-4. november
Produsert av Vega Scene i samarbeid med Fredrik Høyer, Henie Onstad Kunstsenter og Aschehoug

I fire og en halv time fortelles en fortelling om et usannsynlig vennskap mellom en inkompetent vikarlærer i tjueåra med PTSD og ei jente i fjerdeklasse med 178 i IQ, uten venner.

OVERALT VED TIDENS ENDE er et sted mellom konsert, teater, kåseri, essayopplesning, ambient, hørespill, norsktime og kanskje performance lecture, over en skoledags varighet på mellomtrinnet.

Les mer og kjøp billett HER.

My dinner with putin

MY DINNER WITH PUTIN - A TRUE STORY
11.-20. november
Produsert av Kate Pendry og Syv Mil i samarbeid med Vega Scene, Østfold Internasjonale Teater og Hamar Teater

Kate Pendry forteller om hvordan hun plutselig ble tilbudt den store Hollywood-drømmen om å spille inn en film med Robert De Niro med den verdenskjente regissøren Nikita Mikhalkov - en nær venn av Vladimir Putin. Men så kommer en pandemi og invasjonen av Ukraina ...

MY DINNER WITH PUTIN spilte for fulle hus her på Vega Scene tidligere i vår og har fått strålende mottakelse blant både kritikere og publikum.

Les mer og kjøp billett HER.

Illustrasjonsbilde for teaterforestillingen Eid av Oslo Kommune. Mot en rosa bakgrunn ser vi Sofia Estifanos med en tegneseriekrone på hodet. Hun får en gammel bok i ansiktet og en liten tegneseriefugl flyr ut.

EID AV OSLO KOMMUNE
1. desember kl 13:00 & 19:00
Gjestespill fra Jovialkontoret med co-produsent SPKRBOX, i samarbeid med Kloden Teater og Nationaltheatret

En slampoesiteater-forestilling for unge voksne og voksne unge om historiefortelling og makt. Om hvilke historier som blir fortalt og om hvem som får fortelle dem, på hvilke premisser. Om hvor rart og forvirrende det kan være å manøvrere seg gjennom en jungel av fortellinger som er laga om, men ikke nødvendigvis av, den de beskriver. Om å være massevis av «litt», men ikke «nok» noe som helst. Om å elske cheese doodles. Og om å være ei Prinsesse som er Jævlig. Lei. Av eventyr.

Les mer og kjøp billett HER.

Debutantslipp fra Unge Viken Teater. Portrett av de fire debutantene.

DEBUTANTSLIPP
7. desember
Unge Viken Teater

I debutantprogrammet har Unge Viken invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2023 mens de skriver sitt første eller andre skuespill. Torsdag 7. desember presenteres de på Vega Scene der du får oppleve iscenesatte lesninger fra debutantenes manus. Det blir også intervjuer.

Bli med og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer!

Frida Bjørnland (f. 1995)
Hannah Adolfsen Fjeldbraaten (f. 2004)
Kristine Brusdal (f. 1999)
Kirsti Heitmann (f. 1994)

Les mer og kjøp billett HER.